mijn persoonlijke inspiratie kleiwerkjes.

Inspiratie  krijg  ik door het ervaren van kunst,  het zien van kunstvoorwerpen, bouwwerken, het beleven van de natuur, reizen,  enz. enz. Veel kunstenaars laten zich inspireren door de natuur of door architectuur, mannen vrouwen kinderen, dieren of vreemde culturen. Mijn uitgangspunt werd vreemde culturen ik heb
daarbij een vorm gekozen; een eigen vorm, en een eigen idee en het beeldmiddel werd:  Klei.

Mijn inspiratie is uit een veelheid van indrukken ontstaan. Van mijn vroege jeugd tot nu zijn er altijd indrukken en prikkels geweest en zo heeft het één rechtstreeks met het ander te maken.
Veel indrukken hebben mij vroeger en nu geraakt en hebben mij altijd beziggehouden. Er moest alleen nog een vorm komen om al die indrukken en emoties tot uitdrukking te brengen.
Het materiaal, de kleur, en de techniek al deze dingen zijn nodig om je gevormde fantasie om te zetten in een 'ding' dat ook andere mensen dat gevoel geeft: een gevoel van schoonheid, van doorleefd zijn, van vrijheid en wat al niet meer. Het is een nieuwe schepping iets wat eerder nog niet bestond....
Mijn kleine werkjes geven mij een bepaald gevoel bij het maken en ik hoop dat er mensen zijn bij wie dit gevoel overkomt.  

Beschrijving

Technieken

De werkjes worden van klei met de hand opgebouwd waarbij de vorm als vanzelf ontstaat. Het resultaat wordt gebakken en daarna beschilderd en/of geglazuurd. Tot slot bewerk ik ze met goudverf en geef ze een naam veelal namen van dorpen en streken in het Midden Oosten. Mijn laatste doosjes heb ik versierd met een klein sieraadje zoals een kettinkje een hangertje o.i.d waardoor ze  nog exclusiever zijn geworden. Hetzelfde ga ik te werk met de sieraden.

Deel deze pagina